Tigaki

Kos Tigaki strandDe badplaats Tigaki Kos heeft een schitterend langgerekt en breed zandstrand. Kindvriendelijk strand met voldoende faciliteiten als zonnebedden (te huur), kleedhokjes, douches en watersporten. Aan het pleintje van Tigaki met rotonde vind je tavernes en winkeltjes. Naast de taxi standplaats loopt een kleine boulevard parallel op 20 meter van het strand met diverse eetgelegenheden. Tigaki restaurant en taverne is een aanrader voor de lunch.

In de richting van de hoofdweg van Kos stad naar de luchthaven liggen alle toeristische voorzieningen als winkeltjes, restaurantjes, bars en excursiebedrijfjes.

Tigaki strand

Langs de zee richting Lambi is ook de nodige bedrijvigheid in de vorm van hotels en accommodaties. Op het strand groeien bomen. Heerlijk voor de nodige schaduw en de onderkant van de stam is wit gekalkt tegen de insecten. Aan de oostkant van het meer zie je ook een wit fotogeniek kerkje met blauwe koepel. Het strand loopt over in het zandstrand van Marmari met de nodige duinen.

Tigaki paardrijden

Het mooie lange en brede zandstrand en het Alikes meer en de omgeving lenen zich prima voor paardrijden. De manege Salt Lake Stables biedt diverse mogelijkheden aan om de omgeving te paard te ontdekken. Maak een mooie wandeling op een paard langs of over het strand tijdens je vakantie.

Tigaki Kos het Alikes meer

Alikes zoutpannen bij Tigaki op KosDirect na de rotonde loopt een smal weggetje naar het nabijgelegen Alikes meer. Hier overwinteren diverse vogelsoorten, waaronder flamingo’s. Als je geluk hebt kun je de flamingo’s spotten in de herfstvakantie. Wij hadden dat geluk. Weg is de eerste 500 meter goed begaanbaar ook met de fiets. Daarna is de weg onverhard en kun je nog een behoorlijk stuk tussen het Alikes meer en de zee doorrijden of -fietsen.

Een geweldig gezicht die flamingo’s ook de kinderen. Het was een groep van 20 tot 50 roze flamingo’s en volgens de eigenaar van een restaurant in Tigaki zijn dit hier vaste gasten in de wintermaanden.