Psalidi

Kos Psalidi strand met parasolsPsalidi is een vakantiebestemming op Kos gelegen aan de oostzijde drie kilometer onder Kos stad. Eigenlijk zijn beide aan elkaar verbonden. Psalidi heeft niet echt een centrum en lijkt meer op een hotelzone. Veel luxere en grotere hotels vind je terug met hun eigen strand en beachclubs.

Ramira Beach bijvoorbeeld van hotelketen Mitsis. Behoorlijk resort met een grote tuin, eigen kiezelstrand en beachclub. Met de bekende all inclusive formule kun je hier vakantie vieren. Dichtbij liggen nog de beschermde zoutpannen, waar veel vogelsoorten overwinteren. Flamingo’s zijn hier regelmatig te gast van oktober tot en met april.

Psalidi Kos strand en zee

De zee loopt hier vrij snel af en de vaak matige tot stevige wind en stromingen is waakzaamheid geboden voor families met kinderen. Je uitzicht op Bodrum in Turkije en de jachthaven van Kos Stad en het Neratzia fort zijn fraai. Snorkelen en duiken zijn voor de kust van deze vakantiebestemming populair. Op een meter of vijf tot tien uit de kust kun je vaak al genieten van de mooie onderwaterwereld hier. Veel vissen en kleurrijke waterplanten.

Psalidi fietsen

Psalidi beach op het eiland KosOp de fiets ben je in een kwartiertje tot twintig minuten in Kos stad. Volg het fietspad langs de zee en hoofdweg naar Kos stad. De route is overigens fraai met mooie vergezichten over zee. Onderweg kun je stops maken bij de diverse strandtentjes voor koud glas frisdrank, een biertje of een kop koffie. Ook aan te raden voor gezinnen met kinderen om dit tochtje te ondernemen.

Een fietstochtje naar de Embros Thermen is een grotere uitdaging. Het fietspad, deels over de weg, is een traject van zeven kilometer. De route is niet vlak en voor kleine kinderen niet aan te raden. Alternatief is de bus lijn 5 die stopt voor de meeste hotels. Voor 1,60 euro ben je in 15 tot 20 minuten bij de Embros Thermen.