Mastichari

Kos Mastichari rotondeMastichari is ook een typische badplaats op Kos. Aan zee de promenade met rotonde en daarbij de nodige tavernes en restaurants. Mastichari heeft een hoefvormig haventje met vissersbootjes, maar doet ook dienst voor de veerdiensten met het eiland Kalymnos. Toeristen reizen door naar dit eiland als hun vakantiebestemming, maar trekken dagelijks tientallen naar Kalymnos voor een dagexcursie. Kaartjes voor de veerdienst naar Kalymnos kun je kopen bij het loket aan de haven. Hier vind je ook de actuele dagelijkse veerdiensten met het eiland.

Mastichari Kos de haven

Bij de haven tref je oude Grieken aan sponzen en schelpen verkopen. Het lijkt of ze sponzen zelf hebben opgedoken, maar dat lijkt een illusie. Hun neefje of achterneefje blijkt de duik te hebben gemaakt bij Kalymnos of Pserimos. Leuke souvenir. Op de rotonde siert Neptunus nog als een ijzeren beeld.

Mastichari Lido waterpark

Net voor Mastichari ligt het enige zwemparadijs van Kos Lido genaamd. het waterpark is dagelijks geopend tot 1 oktober en vanuit de meeste badplaatsen kun je een dagexcursie hierheen boeken. Dagexcursies kosten ongeveer 17 euro voor een volwassene en kinderen van 5 tot en met 12 jaar 13 euro en kinderen tot en met vier jaar gaan gratis mee. Het groots opgezette waterpark heeft diverse glijbanen als de Kamikaze of de Black Hole. Uiteraard ontbreken ook de nodige zwembaden, the lazy river en een kinderbad niet. Een dag vol waterplezier voor jong en oud.

Het laatste stukje door het centrum van Mastichari is eenrichtingsverkeer en via de rotonde kun je door een ander smal straatje weer richting de hoofdweg naar Kos en de Antimachia rijden.