Marmari

Kerkje in Marmari op KosMarmari is een populaire vakantiebestemming aan de noordkust van Kos. De badplaats grenst aan Tigaki en alleen het meer van Alikes scheidt de twee vakantieoorden. De meeste hotels, tavernes, restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden liggen langs de weg naar het strand. Marmari heeft ook geen echt centrum en is meer ontstaan als toeristische bestemming. In de wintermaanden is het dorp dan ook erg rustig en verlaten.

Het strand van Marmari is fraai en in de westelijk richting wordt het strand steeds breder. Langs het Alikes meer zijn er wat hogere duinen en wordt het strand richting Tigaki wat smaller. Een strandwandeling van Marmari naar Tigaki van ongeveer vijf kilometer is prima te doen.

Vanuit Kos-stad kun je Marmari met de bus prima bereiken. Zoals de meeste busdiensten op Kos is ook deze goed geregeld en gaat zeven tot negen keer per dag. In 20 minuten ben je in Kos stad. Een grote uitdaging is een tochtje met de fiets wat vanuit Kos-stad ongeveer 15 kilometer is. Maar voor ons Nederlanders is dit met mooi weer een leuk dagtochtje.

In de nabije omgeving kun je paardrijden of watersporten beoefenen en als je geluk hebt zie flamingo’s in het zoutmeer van Alikes.