Lambi

Kos mooi zandstrand van LambiLambi is een drukke vakantiebestemming op Kos. Eigenlijk is het een buitenwijk van Kos stad en ligt aan de noordzijde van de hoofdstad van het eiland. In het verlengde van de boulevard van Kos stad, op de Kanari, begint Lambi al vrij snel. Een reiziger waant zich vast nog in Kos stad, terwijl hij officieel al in Lambi is.

Langs de hoofdstraat met fietspad vind je veel bars en restaurants. Via kleine zijweggetjes ben in je ongeveer 150 meter op het mooie zandstrand van Lambi. Hier kun je beachvolleyballen en de meeste watersporten beoefenen. Lekker een dagje op het strand op een ligbed kan natuurlijk ook.

Lambi Kos uitgaan en shoppen

Het nieuwe winkelcentrum aan de hoofdstraat moet een shoppingparadijs voorstellen. Nou valt dat wat tegen en er zijn veel betere plaatsen om te shoppen op Kos. Bijvoorbeeld in Kos stad achter het pleintje Platia Eleftherias. Aan het zuidzijde van Lambi vind je nog de, vooral bij Hollanders, populaire Papa’s beach bar en de Hollandse bar Hoek van Holland. Beiden direct aan het strand met het nodige vertier en natuurlijk muziek. Uitgaan kun je in de Kalua Club en Heaven Club aan het strand en de boulevard.

Bij de “Ammoudikaap” in het noorden van Lambi is een gedeelte ontoegankelijk door de militaire basis van de Grieken. Op de fiets richting Tigaki kom je dwars door Lambi heen en buig je bij de kaap af naar het westen langs de rustige lange stranden en luxe nieuwe grote hotelketens als Blue Lagoon.

Lambi vervoer

Kos stad de haven richting LambiVanuit Lambi kun je met de stadsbus, met de fiets of te voet eenvoudig naar Kos stad. De afstand is twee tot vijf kilometer. Een taxi terug naar je hotel na een avondje stappen in “Bar street” zal je ongeveer 10 tot 15 euro kosten. Spreek vooraf de prijs af met taxichauffeur of vraag om de meter aan te zetten.

Watersporten kun je genoeg doen in Lambi en op het strand staat een groot volleybalnet. Excursies kun je op vrijwel elke hoek van de straat boeken naar Bodrum en diverse Griekse eilanden. Fietsen huren kun je al vanaf 3 euro per dag bij diverse Nederlandse fietsverhuurbedrijven aan de hoofdstraat.