Kos vliegveld

Kos Hippokrates vliegveld airportHet internationale vliegveld van Kos “Hippokrates Airport” ligt vrij centraal op het eiland en heeft de internationale code KGS. De luchthaven heeft één landingsbaan en meestal land je vanaf de zeezijde aan de zuidkant van het eiland.

Bij aankomst worden er zowel aan de voor- als achterzijde van het vliegtuig trappen bevestigd zodat je aan twee kanten kunt uitstappen. Onderaan de trap staat een bus te wachten om je naar de aankomsthal te brengen. Dit gaat allemaal vrij snel en de passagiers zijn hier eerder uit het vliegtuig dan op Schiphol.

Kos vliegafstand

De vliegafstand vanaf Schiphol naar Kos is ongeveer 2450 kilometer. Afhankelijk van de windrichting en snelheid is de reistijd tussen de 3 uur en 15 minuten en 3 uur en 30 minuten.

Kos vliegveld aankomsthal

In de aankomsthal zijn twee bagagebanden. Het is vrij klein hier en bij aankomst van meerdere vliegtuigen tegelijk kan er een gezellige chaos ontstaan. Even terug naar buiten om een foto te maken van de Boeing leek geen probleem. Maar al snel werden we verzocht de aankomsthal weer in te gaan. Toch even snel die foto van dat kerkje kunnen maken.

De aankomsthal loopt eigenlijk direct door naar buiten. Ja, op een kleine hal met souvenirwinkel en een Kos toerisme balie na. Deze laatste was overigens in de herfstvakantie gesloten. Buiten zwaaien de hostesses wild met hun mapjes en logos van reisorganisaties. Na het noemen van je naam en je accommodatie krijg je een bus toegewezen die de transfer naar je hotel of appartement verzorgt. Heb je zelf vooraf een huurauto geregeld dan vervalt dit laatste stukje uiteraard.

Transfer naar hotel of appartement

De transfertijd vanaf de luchthaven van Kos naar je hotel of appartement is sterk afhankelijk van de route en het aantal stops van de bus. Normaal drie tot vijf verschillende accommodaties op een rit per touringcar. De ligging van de luchthaven, midden op het eiland, zorgt er wel voor dat deze extra reistijd tot aan je vakantieverblijf beperkt blijft van circa 30 tot 60 minuten.