Kos top 7

Kos uitzicht vanaf Zia op AsfendiouWat moet je gezien of gedaan hebben tijdens je vakantie op Kos? Het antwoord op deze vraag is onze Kos top 7. Welke ervaringen hebben het meeste indruk gemaakt ongeacht de reisperiode en het weer.

Zien en doen op Kos in de top 7 kun je zelf ondernemen en je kunt veel op een dag plannen. De afstanden zijn redelijk kort en het is een eenvoudig om van de ene nar de andere hotspot te reizen. Ook voor families met kinderen zijn vrijwel alle bezienswaardigheden prima te doen. Asklepieion kun je combineren met een fietstochtje of met het blauwe treintje vanuit Kos stad.

 1. Fietsen op Kos
  Kos is het fietseiland van Griekenland en er zijn behoorlijk wat fietspaden aangelegd. Uniek voor een Grieks eiland en voor ons als Nederlanders een bekend en prettig vervoermiddel. Geen wonder dat de meeste fietsers op Kos Nederlandse toeristen zijn en er veel Nederlandse fietsverhuurbedrijven zijn gevestigd. Ontdek Kos op de fiets!
 2. Embros thermen
  Deze thermen in het zuidoosten van Kos zijn meer dan een bezoek waard. Het water van het natuurbad in zee is op sommige plaatsen meer dan 40 graden. Een natuurlijke spa, vrij toegankelijk en geen grote hotels of luxe kuuroorden er rond omheen. Kortom een gratis spa op een mooie locatie!
 3. Kos stad
  Kos stad is ook zeker een bezoek waard. De oude Agora en andere vrij toegankelijke archeologische bezienswaardigheden, de johannieter burcht Neratzia, de kerken, de overdekte markt, de haven, de boulevard en nog veel meer. Een bruisende stad met historisch en modern karakter. Kortom een stad voor iedereen!
 4. Agios Stefanos
  De basiliek van Agios Stefanos en het eilandje Kastri voor de kust met het Nikolaos kerkje. Mooi wit kapelletje met blauw koepeldak. Bovendien is het strand hier fraai en loopt het zeewater langzaam af. De plaats voor je ultieme vakantiefoto van Kos!
 5. Het strand van Tigaki
  Paradise beach en Camel beach zijn fraaie zandstranden, maar het strand van Tigaki vinden wij het mooiste. Een wit langgerekt en breed zandstrand aan de noordkust van Kos. Kindvriendelijk met een langzaam aflopende zee en aan te fietsen vanuit Kos stad.
 6. Zia
  Hoewel Zia een commercieel bergdorpje is, is het toch zeker de moeite waard om het dorp te bezoeken. De kleurrijke kerk, het prachtige uitzicht, de winkeltjes en natuurlijk de mooie zonsondergang vanaf een van de terrassen. In Zia zie je de mooiste zonsondergang van Kos!
 7. Asklepieion
  De archeologische vondsten net buiten Kos stad. Ook hier speelt de geschiedenis van Hippokrates een hoofdrol en men heeft de zuilen en andere delenĀ  van de archeologische site mooie heropgebouwd. Let op de openingstijden en de site is maandag gesloten!