Kos stranden

Kos mooi zandstrand van LambiKos heeft fraaie stranden. Het Griekse eiland heeft in 2012 vijf Blue Flag Beaches en ook de jachthaven in Kos stad heeft een blauwe vlag. De stranden variƫren van kiezel tot fijn zand. Het strand van Kefalos in het zuiden van Kos is een fraai kiezelstrand. In de regio van Mastichari, bijvoorbeeld Troulos beach en Agios Ioannis beach, vind je schitterende zandstranden.

Ontdek in het zuiden van Kos de bijna ongerepte stranden als Paradise Beach en Magic Beach met fijn zand.

Kos stranden in het noorden

De totale kustlijn van Kos is 112 kilometer met veel verschillende stranden. De stranden aan de noordzijde vanaf Lambi tot aan Mastichari zijn bijna een geheel. De meeste zijn vrij gemakkelijk te bezoeken en de kustlijn is hier vlak. Met de fiets kun je van het ene naar het andere strandje fietsen. Zo kies je zelf eenvoudig je favoriete strand uit. Richting Mastichari komen er meer duinen achter de stranden.

Tigaki mooi en kindvriendelijk zandstrand

Het strand bij Tigaki is breed en van fijn wit zand. Het zeewater loopt hier langzaam af en het is niet verwonderlijk dat veel gezinnen met (kleine) kinderen hier hun vakantie doorbrengen.

Kardamena heeft een mooi maar druk zandstrand. Beter kun je hier in de buurt uitwijken naar Norida Beach in oostelijke richting of naar het westen langs de kustweg richting Akrotiri Agios Nikolaos.