Kos souvenirs

Kos souvenirs in ZiaOp de vraag wat nu een echte souvenir is van Kos bleef het even stil. Olijfolie, wijn en kruiden natuurlijk, maar dat heeft elk Grieks eiland wel of streek op het vasteland. Maar wat moet je nou meenemen als souvenir van het eiland Kos? Glyko Domataki is het antwoord. Een zoete lekkernij van Kos die je kunt kopen bij de speciaalzaken.

Het drankje Kanelada komt oorspronkelijk uit Kreta, maar Vassaki maakt het ook als een echte souvenir van Kos. De kaneeldrank is verpakt in een fraaie kartonnen bus met traditionele opdruk. Met Kanelada met ijsblokjes en vul het aan het wat water.

Kos souvenirs uit Kos stad

Voor souvenirs kun je goed kijken bij de overdekte markt (agora) op het Platia Eleftherias. In deze markthal vind je vers fruit, ontelbaar soorten kruiden, olijfolie, Griekse wijn en nog veel meer. Dagelijks aangevuld en ververst. Voor de liefhebber heerlijk om rond te snuffelen en waarschijnlijk kom je hier wel meer dan een keer tijdens je vakantie. Een prima locatie op jacht naar een lekkere souvenir.

Schuin achter de overdekte markthal en aansluitend op het Platia Eleftherias plein vind je het winkelstraatje Apellou Ifestou met tal van souvenirwinkels.

Een andere locatie in Kos stad is de straat Kanari richting Lambi. Deze winkelstraat start vanaf de dolfijnenrotonde, op de rotonde staat een beeld van dolfijnen, tot aan Lambi. Misschien wat minder traditionele souvenirwinkels en meer handdoeken, t-shirts en andere bedrukte souvenirs van Kos.

Kos souvenirs uit Zia

In het bergdorp Zia slaag je ook zeker voor een leuke souvenir. Het aanbod in de winkeltjes van allerlei souvenirs is hier groot. Commercieel dat wel, maar hier ga je zeker een souvenir van Kos scoren voor thuis.

Kos souvenirs uit Kefalos

Kefalos is niet de eerste plaats waar je denkt aan souvenirs. Wat verder in het dorp wordt het duidelijker. Honing wordt hier gemaakt met passie in de fabriek en geƫxporteerd naar andere Griekse eilanden en het vasteland. Zeker met het verhaal van de imker zelf erbij een leuke en lekker souvenir om mee te nemen van Kos naar Nederland. Een blik honing kost hier ongeveer 6 euro voor 500 gram.