Kos kindvriendelijk

Kos kindvriendelijk all inclusive hotels van MitsisKos is niet alleen het fietseiland van Griekenland, maar is bovendien een kindvriendelijke vakantiebestemming. Fietsen met kinderen kun je het beste in het noordoosten van Kos van Tigaki naar Psalidi. Langs dit gedeelte veel fietspaden, zonder hoogteverschil, en veel mogelijkheden voor een stop aan het strand. Zo kun je met de kids het beste plekje aan het strand uitzoeken.

Kos-stad is een prima uitstapje om met de kinderen te ondernemen. De bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar en hier tussenin vind je de (smalle) winkelstraatjes. Bij de haven of op het ‘koffiepleintje’ zijn er meer dan voldoende mogelijkheden voor een cola, ijsje of een kop koffie op een van de gezellige terrasjes. In de winkeltjes is het niet alleen voor jezelf leuk om rond te neuzen, maar de kinderen kunnen zich hier ook prima uitleven met een paar euro vakantiegeld. En ja bijna allemaal bereikbaar met de fiets.

De stranden aan de noordoostkust en in het zuidwesten zijn erg kindvriendelijk. Vaak brede zandstranden lopen hier geleidelijk de zee in en hebben voldoende faciliteiten voor gezinnen. Dichtbij zijn vaak de restaurants, taveernes, supermarkten en souvenirwinkels. Op de stranden kun je strandstoelen huren met of zonder parasol en vind je waterfietsen of mogelijkheden om te watersporten.

Veel hotels op Kos faciliteren de all-inclusive formule. De grote hotels van ketens als Mitsis, vind je in Psalidi en bij Kardamena is zelfs een heel dorp gebouwd op all-inclusive hotels. Voor de kids zijn er de kinderclubs met eigenlijk de hele dag door activiteiten als schminken, schatten zoeken en opgraven en knutselen. ’s Avonds wordt er afgesloten met een kinderdisco.