Kos kerken

Kos blauw koepeldakje Kos StadTijdens je verblijf kom je erachter dat er wel heel veel kerken te zien zijn op Kos. De een nog fraaier dan de ander en groter en hoger. Het begint al bij aankomst op de luchthaven van Kos. Naast de aankomsthal zie je de eerste witte kerk met blauw en waarschijnlijk heb je hier wel een foto van gemaakt. Vele anderen zullen nog volgen.

Op zoek naar de mooiste kerkjes van Kos start je een leuke tocht over het kleine eiland. Elk dorp heeft zeker een of meer kerken en ook onderweg langs de wegen zie meer dan voldoende kerkjes op Kos. Wit en blauw voeren de boventoon, maar er zijn ook zeer kleurrijke bouwwerken als in de bergdorpen Zia en Pyli.

We hebben de vijf mooiste op een rijtje gezet.

  1. Agia Paraskevikerk in Kos stad
    Fraaie grote kerk met veel wit, lichtblauw en ook geel. Deze kerk kun je niet missen in het centrum van Kos stad en hier kun je ook schitterende foto’s van maken.
  2. Nikolaoskerkje in Agios Stefanos
    Misschien niet de grootste en meest speciale kerk die je op Kos bent tegengekomen, maar de hele omgeving erbij maken deze kapel uitzonderlijk interessant voor de foto. De kerk staat op een eilandje Kastri en vanaf de oude basiliek kun je mooie vakantiefoto’s maken. Bij mooi en helder weer is een foto vanaf de hoofdweg, bij het oude Club Med, ook een erg fraaie locatie.