Kos informatie

Kos restaurant Fish HouseKos is het eiland van Hippocrates en bij Nederlanders vooral bekend als het fietseiland van Griekenland. Het grootste gedeelte van Kos is vlak op uitzondering van het Oros Dikeos gebergte in het zuidoosten van Kos en wat bergen in het zuidwesten van het Griekse eiland. Kos is onderdeel van de Griekse eilandengroep Dodekanesos en is met een oppervlakte van 290 km2 niet het grootste eiland.

Op Kos wonen ongeveer 35.000 mensen permanent en per jaar bezoeken zo’n 600.000 toeristen het eiland voor een vakantie.

Kos informatie Dikeos gebergte

De hoogste berg van Kos is de Dikeos met een top van 846 meter boven de zeespiegel. Tussen Kos stad en de vakantiebestemmingen Tigaki, Marmari en Matichari kun je je prima per fiets verplaatsen. Hier zijn zelfs speciale fietspaden aangelegd zodat je eenvoudig van strandje naar strandje kunt fietsen. En dat fietsen maakt Kos zo geliefd bij ons Nederlanders. Met kinderen ook leuk om te doen en vaak krijg je bij hotelreservering een gratis fiets voor een paar dagen of een mooie korting op de huur van een fiets.

Kos Asklepieion

Kos is ook cultureel en belangrijkste archeologische bezienswaardigheid is Asklepieion ( Asklipieion) vlakbij het dorp Platani op vijf kilometer van Kos stad. Bezoek de antieke tempel en geniet van het prachtige uitzicht.

Kos kraanwater

Het kraanwater op Kos is drinkbaar en zal ons zal ons misschien wat afschrikken door de (na)smaak. Maar het is dus echt geen probleem als je water drinkt. in de meeste supermarkten kun je ook bronwater kopen in flessen van een halve liter of anderhalve liter. Vaak zijn er aanbiedingen van zes flessen van anderhalve liter bronwater in een verpakking met handvat voor nog geen 2 euro!

Kos stad informatie

Kos stad is gezellig, cultureel en echt Grieks. Voor de jongeren is er bar street waar je tot diep in de nacht kunt uitgaan en feesten. Vanaf april tot en met oktober kun je rechtstreeks naar Kos vliegen vanaf Schiphol Amsterdam. De vliegduur is ongeveer drie uur en dertig minuten naar de internationale luchthaven van Kos.

Check de interactieve foto van Kos met handige sites met meer informatie, foto’s en video’s.