Kos fietsen

Kos fietsen en fietspaden in Kos StadKos wordt ook wel het fietseiland van Griekenland genoemd. De noordzijde voornamelijk langs de kusten, vlak en op diverse plaatsen speciale fietspaden. Van Psalidi naar Kos stad, ongeveer 3 kilometer, loopt het fietspad parallel aan de doorlopende weg naar de Embros Thermen. Zo’n fietstochtje van Psalidi naar Kos stad kun je zelfs met de kids goed¬† doen. Leuke ervaring ook voor kinderen.

De fietsen waar je uit kunt kiezen zijn met of zonder versnellingen en met een mandje of kinderzitje achterop.  Voor de kinderen zijn er kinderfietsen.

Kos fietsen huren

Een fiets huren, afhankelijk van het soort fiets en de maat, varieert van drie tot vijf euro per dag. Echter bij verschillende touroperators krijg je een voucher voor drie dagen fietshuur erbij. Let op dat deze fietsen moeten worden opgehaald bij een andere verhuurder dan die naast je hotel. Maar goed een klein avontuur voor twee, drie of vier gratis fietsen voor drie dagen is het wel waard. Vraag anders direct bij aankomst aan je reisleiding waar je het fietsverhuurbedrijf kunt vinden.

Kos stad fietsen en fietspaden

In Kos stad zijn speciale fietspaden. Vanaf de jachthaven in het zuiden kun je langs de zee fietsen naar het oude gedeelte bij de Agora, de Neratzia burcht en het Hippokrates plein. Vlak voor het busstation met het blauwe stadstreintje is er een zijweg “Hippokratous” met fietspad naar Casa Romana.

Via de haven en boulevard van Kos stad gaat het fietspad langs de Kanari verder naar de wijk Lambi, Faros en Nea Alikarnassos. Je kunt ook verder langs de boulevard fietsen tot aan de ingang van de haven. Vandaar leidt het fietspad verder over de Averof langs diverse goede (vis)restaurants als Filarakia en Agkyra. Iets verder vind je via de Filinou weer aansluiting met het fietspad naar Lambi.

Fietsen van Kos stad naar Tigaki

Fietsen kun je ook na Lambi langs de kust richting Tigaki. Een mooie fietstocht van ongeveer 13 kilometer deels als fietspad en deels over de weg. Het eerste gedeelte vanaf Lambi is nog fietspad langs de brede weg en aan de andere kant de duinen, het strand en de zee. Ongeveer zeven kilometer van Tigaki stopt het fietspad en gaat de weg een klein stukje van de kust af verder. Onderweg fiets je langs fruit- en groenteboertjes. Hier koop je direct van de boer. Na vijf kilometer fiets je weer langs de zee en het strand. Tigaki is dan in zicht. Op het pleintje van Tigaki kun je de fiets parkeren in het fietsenrek naast de taxi standplaats. Het strand is prachtig en geniet van een hapje en drankje in een van de tavernes langs de kleine boulevard. Na Tigaki kun je nog verder naar Marmari met de fiets maar niet meer over fietspaden. Automobilisten weten dat hier veel wordt gefietst, maar toch moet je op de weg extra op je hoede zijn.

Kos mountainbiken

Mountianbiken is een andere fietsmogelijkheid op Kos. Geen fietspaden maar onverharde wegen en paden de bergen in richting de hoogste berg Dikeos. Langs of in de buurt van de bergdorpen Zia en Asfendiou.