Kos excursies

Kos excursies naar ZiaTijdens je vakantie op Kos kun je het eiland en naburige eilanden of zelfs Turkije ontdekken met een georganiseerde excursie. Zelf kun je er natuurlijk ook op uit met een huurauto, scooter of met de fiets. De excursies kun je zelf boeken bij een toeristenbureautje in je badplaats of bij je reisleiding. Vaak krijg je bij een boeking via de reisleiding een Nederlandse gids erbij en hoef je zelf (vrijwel) niks te regelen.

Excursie Kos naar Bodrum

Maak een dagtochtje naar Aziƫ en bezoek de vakantiebestemming Bodrum in Turkije. Een excursie per draagvleugelboot vanuit de haven van Kos stad en in slechts 15 minuten varen ben je aan de overkant. Je hebt je paspoort nodig om naar Turkije te kunnen reizen. In Bodrum kun je zelf op pad gaan of met een touringcar langs de bezienswaardigheden van de Turkse badplaats. Prijzen verschillen heel erg, maar let op voor eventuele bijkomende kosten voor een visum en dergelijke.

Richtprijs is 30 euro per volwassene en 15 euro voor een kind. Je kunt de excursie boeken voor alle dagen van de week behalve woensdag en zondag. De excursie duurt van 08.00 uur tot ongeveer 17.30 uur. Tip ga op dinsdag of donderdag als je van onderhandelen houdt. De afdingmarkten van Bodrum zijn op deze dagen geopend.

Kos grote eilandtour

Een dagtocht met een touringcar en Nederlandse gids over het eiland Kos is een goede mogelijkheid om het eiland te bekijken. Geen zin om zelf te rijden met een huurauto dan is dit een prima alternatief. Je gaat naar Kefalos en bezoekt een familiebedrijf met honing, het mooie zandstrand Paradise beach, het dorp Astimachari en nog de bergdorpen Nea Pili en Zia.

Nissyros

Met de boot bezoek je het vulkaaneiland Nissyros ten zuiden van Kos. De boten varen uit de haven van de badplaats Kardamena in veertig minuten naar Nissyros. Het is het kleinste eiland van de Dodekanesos en je komt aan in de haven van Mandraki. Met een touringcar ga je naar het hoogste punt van Nissyros, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Van hieruit daal je af in de vulkaan en zie je de bronnen en de krater. Terug in Mandraki kun je kiezen om het klooster van Maria Spellane, na een klim van 200 treden, te bekijken of Mandraki te bekijken.

Je kunt de excursie boeken voor maandag, donderdag en zaterdag voor ongeveer 30 euro per volwassene. Kinderen gaan mee voor de helft: 15 euro. De excursie duurt van 08.00 tot 17.00 uur met een Engels sprekende gids.

De 3 eilanden cruise excursie

De drie eilanden cruise excursie is een populaire dagtocht. Vrijwel iedereen die deze excursie heeft gedaan is hier erg over te spreken. Je bezoekt de eilanden Kalymnos, Plati en Pserimos met een oude houten zeilboot. Op het eerste eiland Pserimos kom je aan op een prachtig strand met kristalhelder zeewater. Vervolgens ga je naar het sponzeneiland Kalymnos met een uitstapje naar de sponzenfabriek. Bij Plati kun je zwemmen in de heldere zee.

Je kunt de excursie boeken voor dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag voor 35 euro per volwassene en kinderen gaan mee voor half geld. De drie eilanden cruise excursie duurt van 09.10 uur tot 18.00 uur met Engels sprekende gids.