Kefalos

Kos Kefalos tradionele kleuren en GriekKefalos is een bergdorp in het westen van Kos. Vanaf Kamari ga je met zigzaggende weggetjes de bergen in. Parkeer je auto of scooter op het centrale plein naast de bushalte en loop een rondje door het dorp. Een klein winkelstraatje vol souvenirwinkels leid je door het centrum van Kefalos. Al snel zie je de mooie kerk van Kefalos met daarom heen fraai geschilderde traditionele woningen.

De woningen zijn uitgesproken qua kleur en unieke combinaties met lichte en donkere kleuren kom je tegen.Oranje met groen, groen met grijs en diverse kleuren blauw.

Kefalos Kos honing

In een van de winkeltjes raken we aan de praat met een imker die honderden tonnen honing per jaar produceert en verkoopt door heel Griekenland. Hij legt uit waarom zijn honing zo natuurlijk en zo goed is. De fabriek ligt hier vlakbij en als je wilt kun je deze bezoeken. Een blik honing is een leuk aandenken en een originele souvenir voor thuis.

Kefalos rondwandeling in 15 minuten

Een rondje door en rondom Kefalos is een wandeling van 15 minuten en onderweg heb je fraaie vergezichten over Agios Stefanos en een groot gedeelte van Kos. Vlak voor je weer terug bent bij de parkeerplaats zie je het “kasteel” van Kefalos, welke gratis is te bezoeken. Niet erg indrukwekkend, maar het uitzicht des te meer.

Kefalos honingfestival

In augustus vind ook in Kefalos het honingfestival plaats. De periode verschilt per jaar en het festival vind twee weken plaats in verschillende dorpen op Kos. Uiteraard staat honing proeven centraal en de lokale imkers laten graag hun honing keuren. Het gaat in de avonduren vergezeld met muziek van de bands Heraklidon en Sweet Melodies. Leuk om te ervaren tijdens je vakantie op Kos.

Richting Agios Theologos zie je fraaie kapelletjes onderweg. Wit gekalkt met blauwe koepels en klaar voor de gemiddelde fotograaf om vast te leggen.