Kardamena

Kos Kadamena havenKardamena is een echte badplaats op Kos. Je moet ervan houden en niet iedereen zal blij zijn met Kardamena als vakantiebestemming. Het dorp is populair bij Britse toeristen en dat straalt het dan ook uit. Langs de haven loopt een boulevard met restaurants en bars en reeks palmbomen sieren de wandelpromenade.

In de haven liggen wat vissersbootjes, maar ook de boten voor de excursies naar Nissyros. Smalle zijstraatjes met soms een pleintje vullen Kardamena verder op. Het lijkt een vakantiedorp zonder dorpskern en als het toeristenseizoen is afgelopen eind oktober zal hier niet veel meer te beleven zijn.

Kardamena Kos de Genesis tis Theotoko kerk

Kerk in Kardamena op KosDe Genesis tis Theotoko kerk is bezienswaardig en ligt vlak achter de haven van Kardamena. Op een klein pleintje siert de witgekalkte kerk met blauwe koepel en kerktoren. Je kunt de kerk van vroeg in de ochtend tot voor de lunch en in de avond nog een uurtje van binnen bezichtigen.

Deze kerk is de bezienswaardigheid van Kardamena en behoort tot één van de goorste kerken van Kos. Je wandelt er gemakkelijk heen vanaf de haven via de winkelstraatjes en anders kun je in de buurt wel parkeren. Iets verderop ligt nog een kleinere kerk.

Kardamena stranden

De stranden van Kardamena liggen ten westen en oosten van het centrum. Ga je nog verder naar het oosten dan kom je in de hotelzone van Mitsis hotels. Een soort Centerparcs lijkt het wel van vier luxe all inclusive hotels met schitterende zwembaden en luxe faciliteiten. De hotels zijn onderdeel van de grootste hotelketen van Griekenland Mitsis genaamd; en waarschijnlijk ook de meest luxueuze.

Kardamena Starlight

Kardamena Starlight nachtclubStarlight is the place to be voor de jeugd en in het hoogseizoen dagelijks geopend van 24.00 uur tot in de vroege morgen. Overal in Kardamena hangen de grote reclameborden van de nachtclub met foto’s van schuimparty’s en feesten met Engelse Dj’s.

Voornamelijk de Engelse jeugd, die hier in het hoogseizoen veel te vinden is, gaat hier tijdens hun vakantie op Kos uit. Entree is meestal gratis en kunt bij de proppers wel een kaartje bemachtigen. Met optredens van grote internationale DJ’s of thema avonden wordt er weleens entree gevraagd.