Embros thermen

Kos de Embros Thermen natuurlijke SpaEen echte ervaring zijn de Embros thermen in het zuidoosten van Kos. Vanuit Kos stad kun je met buslijn 5 naar deze warmwaterbronnen in zee. Binnen een half uur ben je bij deze natuurlijke spa. Het is ook het eindstation van deze buslijn. De bus terug vertrekt om .35 uur en de bushalte is boven bij de taverne. Met een huurauto is de route ook eenvoudig en vanaf de stad ongeveer 10 kilometer. Reken op een autoritje van 20 tot 25 minuten.

Het laatste stuk van ongeveer een kilometer gaat over een onverharde weg. Met een auto of scooter kun je dit stuk ook rijden tot op 100 meter van de natuurlijke bron van Embros. In de zomermaanden kan het hier erg druk zijn en moet je overwegen om de auto bij bushalte te parkeren. Onderweg geniet je van mooie vergezichten en de wilde berggeiten. Je ziet ze op de gekste plaatsen op en tegen de rotsen en daar zullen wij ons als mens niet aan wagen.

Embros thermen gratis te bezoeken

Bij de Embros thermen, overigens geheel gratis, ruik je het zwavel. Beetje de lucht van rotte eieren. De temperatuur van deze thermen is zeer aangenaam en hoe dichter je bij het gat in de rots komt hoe warmer het water. Een heet bad met een temperatuur van 40 graden! Wat verder naar de zee toe is het nog altijd heerlijke vertoeven en is het water niet heet maar warm.

Embros thermen geneeskrachtige werking

Even afkoelen in de zee en dan weer terug. In juli en augustus zal het hier ongetwijfeld erg druk zijn en is een plaatsje in het warme natuurlijke bad geen zekerheid. Geneeskrachtige werking? Zou kunnen, maar ervaar het zelf het is een aanrader tijdens je vakantie.

Bij de thermen zelf zijn geen faciliteiten. Het grote gebouw en ook het kleine grenzend aan de warmwaterbron zijn bouwvallen en onbewoond.