Agios Stefanos

Kos Agios Stefanos basiliek en NikolaoskerkAgios Stefanos is een van de fraaiste bezienswaardigheden op Kos. Het plaatsje ligt aan een baai en vormt bijna een geheel met Kefalos en Kamari. Aan de westkant van de baai ligt het eilandje Kastri vlak voor de kust. Op Kastri siert de blauw-witte Nikolaoskapel en aan de oostzijde van de Kefalosbaai zie je nog de resten van de Agios Stefanos basiliek. De basiliek is vrij toegankelijk en ook de Nikolaos kapel op het eilandje. Al is deze laatste niet altijd geopend. Mooie plaats voor een foto met op de voorgrond de (omgevallen) pilaren en bomen met op de achtergrond Kastri en het kapelletje. Dit plaatje zie je op menig kalender van Kos als omslagfoto.

Agios Stefanos strand

Het strand van Agios Stefanos is fraai net als andere zandstranden in deze regio. De zee loopt geleidelijk af en dus ook voor families met kinderen een prima stek. Je kunt naar Kastri zwemmen en zelf een groot gedeelte kun je lopend doen. De overblijfselen van de basiliek zijn vrij toegankelijk en voor kinderen een mooie speelplaats om te klimmen en te spelen. Tussen de oude stenen en rotsblokken schieten de hagedissen weg als je ze probeert te fotograferen zonder telelens.

Agios Stefanos ligt op ongeveer uur half uur rijden met de auto vanuit Kos stad en een tien minuten vanaf de luchthaven van Kos. De grote eilandtour excursie maakt hier ook een tussenstop voor een foto of een snelle duik.